FAQ
Etusivu » FAQ

Usein kysytyt kysymykset

Kaikki EMAX Smart Home tuotteet toimivat 2.4Ghz Wi-Fi verkoissa. Jos Wi-Fi tukiasemasi tukee DUAL toimintoa eli 2.4Ghz ja 5.8Ghz. Toiminnan varmistamiseksi pidäthän verkkojen nimen erillään. Esimerkiksi 2.4Ghz “kotiwifi” ja 5.8Ghz “kotiwifi5g”.
TÄRKEÄÄ: Kun liität laitetta Wi-Fi verkkoon, pitää puhelimesi olla kytkeytyneenä 2.4Ghz verkkoon!

Liitettävä laite pitää olla “liitäntä” tilassa jotta voit liittää sen EMAX Smart Home apilla Wi-Fi verkkoosi. Pääsääntöisesti kaikki uudet EMAX laitteet ovat liitäntä tilassa automaattisesti. Laitteessa oleva LED merkkivalo ilmaisee nopealla vilkkumisella (noin 3 krt / sec) liitäntä tilassa.

Jos laite ei ole liitäntä tilassa TAI haluat palauttaa sen liitäntä tilaan. Tee näin:

Kytkimellä varustetut laitteet:

  • Kytke laite sähköön ja odota muutama sekunti
  • Pidä laitteessa oleva kytkin painettuna noin 5 sekuntia tai kunnes valo alkaa vilkkumaan

Lamput ja muut ei kytkimellä varustetus laitteet:

  • Kytke laite sähköön, odota muutama sekunti
  • Sammuta laite, odota n.2 sekuntia
  • Kytke laite, odota n.2 sekuntia
  • Toista edelliset kaksi tointa 2-3 kertaa. Varsinkin lamput yleensä vilkauttaa kerran nopeasti kun tehdasasetukset ovat palautettu

5G yleisesti ottaen tarkoittaa uuden sukupolven 5G mobiili verkkoja kun taasen 5Ghz merkintä liittyy Wi-Fi verkon taajuuteen. Näitä kahta ei pidä sekoittaa.

Jos jaat mobiili puhelimestasit hotspotilla verkko yhteyden, ei ole merkkitystä onko mobiili puhelimesi 3, 4 tai 5G puhelin. 3/4/5G ovat mobiiliverkon tyyppejä ja puhelimesi hotspot on taasen Wi-Fi verkon laite

Yleisestiottaen WiFi verkkojen nimissä ei suositella olevan välilyöntejä ja/tai skandinaavisia merkkejä kuten äöåÄÖÅ. Esim jos sinulla on WiFi verkko nimeltään: “Hämppi koti”, suosittelemme sen muuttamista muotoon “Hamppikoti”. WiFi verkot perustuvat alunperin 1985 julkaistuun teknologiaan ja vaikkakin teknologiaa on matkanvarrella paljon uudistettu, noudattaa SSIDn niemäminen vielä tuon aikaista käytäntöä ja siihen aikaan ei “ääkkösiä” tietokoneissa suuresti vielä käytetty.

Tarkista että kavinkeittimen (tai muun käyttämäsi laitteen) oma virtakytkin on käännetty ON asentoon.

Yleisimmät lyhenteet

Otsikko

Selite

3G, 4G, 5G Mobiili verkon tyyppi. Joista 5G on viimeisintä teknologiaa.
Reititin, routteri, tukari Yleisesti käytetty nimitys Wi-Fi ja Ethernet verkkojen keskittimistä jonka kautta koti verkkosi on yhdistetty Internettiin
Wi-Fi Langaton verkko jota käytetään yleisesti toimistoissa ja kodeissa. Verkko jonka kautta esimerkiksi kannettava tietokoneesi ja/tai TVsi on yhteydessä Internetttiin langattomasti. Tämän päivän Wi.Fi verkot käyttävät joko 2.4Ghz tai 5Ghz taajuutta.
Bluetooth Langaton verkko jolla voit yhdistää esimerkiksi kuulokkeet ja muita pieniä laitteita esimerkiksi puhelimeen tai tietokoneeseen. Käyttää myöskin 2.4Ghz taajuutta mutta tämä ei ole sama kuin Wi-Fi vekko.
Zigbee Myöskin langaton verkko. Zigbee pohjaisia tiedonsiirto ratkaisuja on käytössä monissa teollisuuden aloissa. Myös osa IoT laitteista keskustelee Zigbee verkon ylitse. Zigbee verkko yleisesti tarvitsee oman keskittimen jonka kautta laitteet ovat yhteydessä Internettiin.
Lorawan Long Range WAN (pitkän kantaman) verkko arkkitehtuuri. Vähän samanlainen kuin Wi-Fi verkko mutta käytetään pidempien välimatkojen yhteyksissä. Yleisemmin ulko käytössä. Ei yleisesti käytössä Suomessa.
IoT Internet Of Things, laite joka on tavalla tai toisella kytketty Internettiin ja sitä kautta käytettävissä esimerkiksi Emax Smart Home applikaatiolla.